RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Hoe Kun Je Je Ideale Gewicht berekenen? Alle Tips Vind Je hier!

Hoe Kun Je Je Ideale Gewicht berekenen? Alle Tips Vind Je hier!

Geen vrouw die er nog nooit over na heeft gedacht: het belang van een gezond en fit lichaam. Maar afgezien van hoe sportief je bent of wat je eetpatroon is, hoe weet je wat je ideale levensstijl met een bijbehorend gewicht is?

Op internet zijn duizenden fora te vinden over het ideale gewicht, gezond eten en natuurlijk niet te vergeten de ‘superfoods’ waar je tegenwoordig echt niet meer om heen kan. Ook de vrouwenbladen staan er bol van en celebrities worden te pas en te onpas afgekraakt als ze een paar kilootjes zijn aangekomen. Vaak geeft een slank lichaam aan dat er een gezond gewicht is, maar soms kan het ook zijn dat een lichaam slank is, maar dat er weinig spieren zijn en veel vet. Er is dan sprake van ‘skinny fat’, ook niet ideaal. Een richtlijn om ideaal gewicht berekenen is de BMI-index.

BMI

Het meest gebruikte model om je ideale gewicht te berekenen, is de Body Mass Index (BMI), ook wel Quetelet index genoemd. Om deze te berekenen, kun je op internet een tabel invullen, maar je kunt het ook eenvoudig zelf berekenen. Hierbij wordt gekeken of je lengte in verhouding is met je gewicht. Indien je een score hebt tussen de 19 en de 25, zit je goed. Zit je onder de 19, dan is er sprake van ondergewicht. Heb je een score boven de 25, dan wordt aangeraden om af te vallen, aangezien je dan met overgewicht te maken hebt. Is de score boven de 30, dan wordt er gesproken van obesitas, wat een zeer groot gevaar voor de gezondheid kan opleveren.

Een BMI berekenen is niet moeilijk. Je deelt je gewicht door je lengte in meters in het kwadraat. Als het gewicht 55 is en de lengte 1.64 meter, bereken je dit op de volgende manier:

55:1.64×1.64. Hierbij bereken je eerst het aantal meters in het kwadraat: 1.64×1.64 = 2.689. Daarna deel je het aantal kilo’s door het getal wat er uit de berekening komt: 55:2.689= 20.45.

Het getal 20.45 geeft aan dat de verhouding tussen gewicht en lengte gezond is, maar iets aan de lage kant. Deze persoon hoeft dus zeker niet meer af te vallen.

Een BMI-berekening is niet zaligmakend. Hierbij wordt namelijk niet gekeken naar het vetpercentage. Het kan zijn dat iemand met een zeer laag vetpercentage een hogere BMI-score heeft dan iemand die eigenlijk in omvang groter is. Dit kan omdat spieren zwaarder zijn dan vet. Let op: een berekening maken aan de hand van een BMI-index is niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen, ouderen, en mensen met een grote spiermassa zoals (top-) atleten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Sporten

Voor een gezond levenspatroon is het belangrijk dat er voldoende lichaamsbeweging is. Dit kan bijdragen aan het behalen van een ideaal gewicht. Vanzelfsprekend zal een zwaarder persoon meer moeten bewegen om het ideale gewicht te bereiken dan een persoon die er slechts een paar kilo’s van af zit. Het algemeen bekende voorschrift is dertig minuten normale beweging. Denk aan wandelen, fietsen of paardrijden, maar alle lichaamsbeweging is goed. Dertig minuten is voor iedereen – mits gezond – zeker haalbaar, hoe druk je ook bent. Met een wandelingetje tussen de middag, of de boodschappen doen op de fiets zit je al snel aan de aanbevolen tijd.

Stap eens een halte eerder uit de bus en loop het laatste stuk naar huis. Dit kost nauwelijks meer tijd, maar uw lijf zal u dankbaar zijn. Ook is het beter om de trap te nemen in plaats van de lift. Een handige methode is een stappenteller. Per dag wordt een hoeveelheid van 10.000 stappen aanbevolen. Met een stappenteller kunt u eenvoudig zien hoeveel stappen u die dag heeft gezet. Is er tegen het eind van de dag nog niet het gewenste aantal behaald, dan weet u dat u nog een wandelingetje dient te maken om de tienduizend vol te maken.

Voedingspatroon

Bij een gezond gewicht hoort een gebalanceerd voedingspatroon. Hieronder vindt u tips voor een gevarieerde voeding.

1)    Leef volgens de 80/20 regel. Dit wil zeggen dat u voor 80 procent gezond eet en voor 20 procent – of minder – dingen eet die minder goed zijn. Dit is geen echt dieet, maar zo is een gezonde levensstijl makkelijker vol te houden. U ontzegt uzelf tenslotte niets. Een glas alcohol is niet schadelijk, dit wordt het wel als u meerdere glazen per dag drinkt.

2)    Varieer met voedingsmiddelen. Hoe groter de variatie, hoe beter het is. Twee stuks fruit en twee ons groenten bevatten de vitaminen, mineralen en vezels die u nodig heeft.

3)    Wees zuinig met alcohol, suikerrijke en vetrijke producten.

4)    Eet regelmatig en in kleine beetjes. Drie lichte maaltijden afgewisseld met drie gezonde tussendoortjes houden uw suikerspiegel op peil.

5)    Hoe meer u beweegt, hoe meer voeding uw lichaam nodig heeft om het systeem aan de gang te houden. Vanzelfsprekend heeft een sporter meer voeding nodig dan iemand die de hele dag op kantoor zit. Houd hier rekening mee, uit onderzoek blijkt dat personen eerder te veel dan te weinig eten.

6)    Drink veel water! Thee is natuurlijk ook goed. Het helpt het lichaam om afvalstoffen weg te spoelen. Probeer iedere dag minimaal anderhalve liter te drinken, meer mag zeker. Houd hierbij ook rekening met de vraag van het lichaam. Hoe intensiever er wordt gesport, hoe meer vocht het lichaam nodig heeft. Ook het klimaat heeft invloed. Hoe warmer het is, hoe meer water het lichaam nodig heeft om af te koelen en tevens afvalstoffen af te voeren.

Ideaal gewicht

Het ideale gewicht is voor iedereen anders. Er is geen vast gewicht voor elke persoon die 1 meter 75 weegt. Dat kan ook niet, want ieder persoon is anders gebouwd, heeft een andere stofwisseling en heeft een andere levensstijl. Waar de een zich prettiger voelt met een paar kilootjes meer, zal een ander zich energieker voelen met minder gewicht. Dit is per persoon verschillend. Twijfelt u over uw gewicht? Aarzel dan niet om een deskundige in te schakelen. Een huisarts of diëtiste kan u er meer over vertellen en kan helpen een gezond eetpatroon op te stellen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *