RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] De 70/30 Verhouding voor een Platte Buik – Platte-Buik.nl

Afvallen: De 70/30 Verhouding Tussen Eten en Sporten

Er zijn mensen die alles kunnen eten zonder ook maar een grammetje aan te komen. Voor de meeste mensen geldt dit jammer genoeg niet en die moeten goed letten op wat er precies door het mondje naar binnen gaat aan eten en drinken. Behoor jij tot die laatste categorie en wordt het voor jou tijd om je leefpatroon helemaal om te gooien? Dan ben je hier aan het goede adres. Een platte buik is hard werken, maar het resultaat zal je de rest van je leven goed doen. Behalve dat het voor je hele lijf goed is om gezond te eten en meer te bewegen, zal je je fit en lekker in je vel voelen. Hoe je daarvoor zorgt? Dat lees je hier.

foto 28

Iedereen die eenmaal de beslissing heeft genomen iets aan zijn of haar levensstijl te verbeteren, zal een manier moeten vinden die daarbij past. De één kan zich vinden in een koolhydraatarm dieet, terwijl de ander zich liever bezighoudt met het tellen van calorieën. Dat verschilt voor iedereen, maar het uitgangspunt blijft altijd hetzelfde: zorg ervoor dat je minder energie binnenkrijgt dan je verbruikt. Dat principe is voor veel mensen een valkuil. Als een gek beginnen met sporten om daarna net zo veel te eten als voorheen, blijkt keer op keer niet te werken. Het draait erom dat je niet alleen je bewegingspatroon aanpast, maar óók wat je daarbij eet. Voeding bepaalt namelijk voor 70% hoeveel je afvalt, waar dagelijkse beweging zorgt voor de resterende 30%. Een goede balans tussen voeding en beweging is dus erg belangrijk.

Hoe begin je?

Een verandering doorvoeren in je levensstijl is hartstikke lastig. Je moet er hard voor werken en het zal op bepaalde momenten echt moeilijk zijn om door te zetten. Toch is het erg belangrijk dat je zo veel mogelijk aan je eigen voornemen vasthoudt en even door de zure appel heen bijt. Hoe begin je nu met het veranderen van je dagelijkse patroon? Allereerst moet je weten dat het geen zin heeft om je direct in te schrijven bij de sportschool bij jou in de buurt. Fitness is niet de enige vorm van beweging waarmee je een platte buik kunt realiseren. Als je iedere keer met tegenzin jezelf naar de sportschool sleept, is de kans groot dat je er uiteindelijk weer mee ophoudt. Zoek daarom een sport die je leuk vindt om te doen en waarbij je plezier hebt met het uitoefenen. Dat kan van alles zijn! Probeer een cursus hardlopen, kijk of jouw plaatselijke zwemvereniging een aqua-gym groepje heeft of leef je uit in een les zelfverdediging. Daarnaast is het nooit te laat om te beginnen aan een teamsport. Voetbal, volleybal of onderwaterhockey; teamsporten zijn hartstikke goed voor de motivatie en ook nog eens erg gezellig. Je bent bezig met sporten maar doet tegelijkertijd ook een hoop nieuwe sociale contacten op.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Balans

foto 29

Zodra je begint met sporten, is het zaak om de juiste balans te vinden tussen eten en bewegen. Uiteraard heb je voor het sporten meer energie nodig om te verbranden en is het belangrijk dat je genoeg hebt gegeten. Ná het sporten voel je je juist energieker en is je lichaam gestart met het verbanden van vet en koolhydraten. Dat kan betekenen dat je na het sporten een beetje trek krijgt. Eet dan iets waar veel eiwitten in zitten, zoals kwark of ongebrande noten. Eiwitten zijn belangrijk voor het aanmaken én het herstel van je spieren na het sporten.

Op de dagen dat je niet sport, kun je je houden aan een bepaald dieet of ervoor zorgen dat je jouw standaard voedingspatroon aanpast. Het is belangrijk dat je ervoor kiest om een voedingspatroon aan te nemen dat je ook echt vol kunt houden. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om de hele dag op een appel en een stuk komkommer te leven, als je daarna last krijgt van enorme vreetbuien (en die kans is nogal groot wanneer je zo weinig binnenkrijgt). Een normaal eetpatroon bestaat ontbijt, lunch en avondeten met gezonde tussendoortjes. Je kunt bijvoorbeeld best twee boterhammen eten als ontbijt en tussen de middag, zolang je ervoor zorgt dat je tijdens het avondeten dan wat minder koolhydraten neemt. Schep je tijdens het avondeten vaak twee keer op? Probeer dit dan niet meer te doen en houd het bij één keer. Deel je bord zo in dat het voor de helft bestaat uit groenten, een kwart vlees en een kwart aardappels, rijst of iets anders. Eet je graag iedere dag een AVG’tje (aardappels, vlees, groente)? Dan kun je dat gewoon blijven doen, maar neem dan bijvoorbeeld drie aardappels, vier grote scheppen groenten en één stukje vlees.

Wees niet te streng voor jezelf

foto 30

Natuurlijk is het belangrijk dat je voor een platte buik rekening houdt met wat je eet en hoe veel je beweegt. Daarnaast is het echter ook belangrijk dat je ook weer niet té streng bent voor jezelf. Afvallen, het krijgen van een platte buik en het veranderen van je levensstijl is een langdurig proces. Je hoeft niet volgende week al vijf kilo verloren te zijn. Door ervoor te zorgen dat sporten en gezond eten onderdeel gaan uitmaken van je dagelijkse patroon, zal je zien dat het uiteindelijk redelijk vanzelf gaat. Leer jezelf keuzes maken. Ga je naar een verjaardag? Besluit dan van tevoren of je liever een stuk taart neemt of gaat voor het kaasje of worstje bij de borrel. Door te kiezen voor het één of het ander en niet te gaan voor allebei, geniet je juist meer van je keuze! Een avondje op stap met vrienden en vriendinnen? Je kunt best wat biertjes drinken, maar wissel dan af met water of light frisdrank. Niet alleen beter voor de lijn, maar ook voor de kater de volgende ochtend. Op deze manier is het afvallen goed vol te houden en kun jij ook, sneller dan je denkt, trots paraderen met een platte buik.

Handige tips

Ga jij aan de slag met het veranderen van je leefpatroon en ben je van plan om wat je net hebt gelezen ook daadwerkelijk tot uitvoering te brengen? Dan zijn hier nog wat tips om je van extra motivatie te voorzien:

  • Heb je een kantoorbaan en zit je vaak de hele dag op een stoel achter je bureau? Zorg er dan voor dat je zithouding optimaal is en doe gedurende de dag wat oefeningen waarvoor je je werkplek niet hoeft te verlaten. Op die manier train je je buikspieren, voorkom je een muisarm en blijf je je de hele dag fit voelen!
  • Water, water, water! Water is levensbehoefte nummer één en heel belangrijk als je gaat voor een platte buik. Wanneer je minstens twee liter water per dag drinkt, verbrandt je buikvet sneller, worden afvalstoffen beter je lichaam uitgevoerd en voel jij je nóg frisser en fruitiger! Het is goed voor je huid en je wordt automatisch een stralende verschijning. Zet een grote fles op je bureau en drinken maar.
  • Pak je liever de auto dan de fiets? Probeer voor kleine boodschappen eens met de fiets te gaan, of laat de hond vijf minuten langer uit dan normaal. Ben je een echte forens en ga je met de trein naar het werk? Wissel al die keren dat je de roltrap pakt in voor de gewone trap en je conditie verbetert aanzienlijk.

Al met al zijn dit kleine veranderingen die je gemakkelijk aan kunt passen, maar die toch voor een groot verschil zorgen. Ga aan de slag en zorg ervoor dat die platte buik er nu echt komt!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *