website statistics

Waarom zijn laxeermiddelen zo aantrekkelijk om af te vallen?

Wat is het toch met afvallen? Hoe komt het toch dat we af en toe zo geobsedeerd zijn met ons gewicht dat we onze toevlucht nemen tot bepaalde middelen en methoden die juist slecht zijn voor ons lichaam? Er heerst zo’n taboe op het hebben van overgewicht dat we met z’n allen proberen zo slank mogelijk te worden in korte tijd. Er is niets mis met een slank lichaam. Het is gezond om zo weinig mogelijk vet op je lichaam te hebben. Teveel lichaamsvet zorgt juist voor problemen in het lichaam. Het is echter een andere kwestie wanneer we drastisch op zoek gaan naar methoden om binnen een week tijd een paar kilo te verliezen.

Het is logisch dat we soms allemaal het gevoel hebben dat er een paar kilo af kan. Na een periode van veel eten en drinken, kan het nodig zijn om weer aan je lichaam te gaan werken. Je moet echter oppassen dat je niet op een ongezonde manier probeert die kilo’s weg te werken. Een ongezonde manier van afvallen is het gebruik van laxeermiddelen.

Wat zijn laxeermiddelen?

Laxeermiddelen zijn enorm populair. Veel vrouwen (en ook mannen) laten zich verleiden door de kleine tabletten. Met laxeermiddelen is het heel eenvoudig om gewicht te verliezen. Een laxeermiddel is een medicijn dat wordt gebruikt bij obstipatie. Ze worden gebruik om de stoelgang te bevorderen. Laxeermiddelen bevatten de stof lactulose, een stof die wordt omgezet in natuurlijke zuren wanneer deze in de dikke darm terecht komt. De darmen zullen meer vocht vasthouden waardoor het volume van de ontlasting groter wordt en de darmen aangespoord worden om harder te werken. De ontlasting zal het lichaam sneller verlaten. De functie van een laxeermiddel is dus om een trage darmwerking weer op gang te brengen. Dat is ook alles wat een laxeermiddel voor je lichaam doet.

Laxeermiddelen worden vaak gebruikt in pogingen om af te vallen. Veel mensen zijn er echt van overtuigd dat laxeermiddelen nodig zijn om veel gewicht te verliezen. Er wordt veel vocht verloren wanneer deze tabletten ingenomen worden. Een normale dosering helpt bij een goede ontlasting. Dit heeft normaal gesproken geen effect op het gewicht. Om dus echt gewicht te verliezen, zal je een grote dosis laxeermiddelen in moeten nemen. De stoelgang wordt zo versneld. Het voedsel wat je inneemt, kan in de dikke darm niet volledig worden opgenomen. Het overtollige voedsel dat wordt ingenomen, passeert de darmen zonder te worden geabsorbeerd. Dit leidt dan uiteindelijk tot gewichtsverlies. Dit gewichtsverlies is echter niet wat je in eerste instantie wilt. Het is namelijk geen vetweefsel dat je verliest, maar vocht. Uiteindelijk ga je dus steeds meer laxeermiddelen innemen om voor hetzelfde resultaat te zorgen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Wat doen laxeermiddelen met ons lichaam?

Laxeermiddelen zijn heftige geneesmiddelen die voorzichtig dienen te worden gebruikt. Laxeermiddelen hebben nog andere effecten dan het verliezen van gewicht. De opname van essentiële voedingsstoffen kan ernstig verstoord worden. Dit kan leiden tot een tekort aan vitaminen en mineralen. Allerlei gezondheidsklachten kunnen optreden, zoals duizeligheid, vermoeidheid, maar ook misselijkheid en krampen. Ook huiduitslag en allergische reacties zijn een veel voorkomend verschijnsel. Een te hoge dosis kan zelfs leiden tot hevige diarree die niet ophoudt. Daarnaast is uitdroging van het lichaam een veel voorkomende bijwerking. De darmen kunnen hun functie verliezen en beschadigd raken door het gebruik van te veel laxeermiddelen. En dus neem je maar weer een hogere dosis. Je blijft dus als het ware aan de gang.

Hoe val ik dan wel af?

Om gewicht te verliezen, hoef je echt niet te grijpen naar drastische middelen. Ook zonder het gebruik van laxeermiddelen kun je de nodige kilo’s kwijtraken. Het is beter om over lange termijn het teveel aan kilo’s kwijt te raken dan binnen twee weken proberen een sixpack te kweken. We dromen allemaal van een platte buik en willen zeker weten een paar ronde billen hebben, maar om te verwachten dat we dit binnen een paar weken kunnen realiseren, is onrealistisch. Laxeermiddelen en dergelijke producten zullen niet tot een platte buik of ronde billen leiden. Ze zorgen er juist voor dat je vermagert. En flink ook. En dan is er niets meer te zien van een ronde bilpartij. Afvallen begint bij een realistisch doel stellen. Niks geen twee weken, maar de rest van je leven slank door het leven gaan. Dat vraagt om een verandering in je levensstijl.

Om nooit meer terug te vallen in je oude gewoonten, is het belangrijk om een realistisch doel te stellen aan je afvalschema. Om binnen twee weken strak in je vel te zitten, zal je waarschijnlijk moeten grijpen naar ongezonde methoden waar je op den duur alleen maar negatieve effecten van zult ondervinden. Daar zijn die afgevallen kilo’s niets bij. Door geleidelijk af te vallen, zal je zien dat je minder moeite hebt om je nieuwe eetpatroon en sportschema vol te houden. Als je niet gewend bent om te sporten, is het niet verstandig om meteen 5 keer in de week een heel trainingsschema te volgen. Het is beter om alles op te bouwen. Begin dan ook met een half uurtje beweging per dag. Het is voldoende om 3 keer per week een uur tot anderhalf flink te bewegen, maar meer ook niet. Je lichaam moet ook kunnen wennen aan het trainen en tevens bij kunnen komen van de inspanning.

Hetzelfde geldt voor je eetpatroon. Blijf voldoende eten en probeer geen maaltijden over te slaan. Dit zal alleen maar averechts werken. Probeer voldoende groente te eten en iedere dag twee stuks fruit in je eetpatroon op te nemen. Het is helemaal niet moeilijk om een lekker stuk fruit uit te zoeken en ook in groente heb je volop keuze. Laat die vette snacks een keer staan en maak een gezonde dip voor selderiestengels, worteltjes of een paar radijsjes. Het hoeft allemaal niet ongezond te zijn.

Laat laxeermiddelen links liggen ook al wil je snel gewicht verliezen. Het enige wat helpt (en ook blijvend is!) is een gezond eetpatroon met variatie en voldoende lichaamsbeweging. Na een tijdje zullen die ronde billen je in de spiegel dankbaar zijn. En ook die platte buik zal in zicht komen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Waarom zijn laxeermiddelen zo aantrekkelijk om af te vallen?"

  1. Mar says:

    Een erg tegenstrijdig artikel… je valt af en veel ook….. maar he zal er niet van afvallen alleen vocht… is dit verstandige taal of de waarheid vraag je je af. Gezond verstand of tegen beter weten in. Een goede stoelgang is echt essentieel…. verstandig gebruik als de boel stagneerd lijkt me weinig mis mee. Heb zelf overigens geen gram te veel… 🙂

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *