website statistics

Onderbuikspieren Trainen? 3 Essentiële Oefeningen (video’s)

De sixpack bestaat maar uit één spier, de rectus abdominis (rechte buikspier).

Wanneer je buikspieroefeningen doet train je altijd je volledige buik, het is echter wel mogelijk om meer de nadruk te leggen op een bepaald deel van de buikspier.

Als je wilt focussen op het trainen van de onderbuik doe je buikspieroefeningen waarbij de benen richting de borst worden bewogen (in tegenstelling tot crunches waarbij de borst richting de benen wordt bewogen). Er zijn een aantal oefeningen die focussen op de onderbuikspier:

Leg raise

Er zijn meerdere variaties mogelijk, het zwaarste is om deze oefening hangende aan een stang te doen. In het filmpje hieronder zie je een voorbeeld:

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Chair leg raise

Is een hangende leg raise te zwaar, doe dan de roman chair leg raise. Zie het filmpje hieronder:

Bovenstaande oefeningen voor de onderbuikspier zijn natuurlijk wat lastig om thuis te doen. Of je moet natuurlijk een apparaat hebben om dips op te doen. De volgende oefeningen kun je gewoon thuis doen zonder hulpstukken:

Reverse Crunches

Voor een uitgebreide uitleg voor deze buikspieroefening zie het artikel over de reverse crunches! Hieronder staat een video hoe je de reverse crunch moet uitvoeren:

Ongebruikelijk tips om snel hardnekkig buikvet te verbranden en die platte of strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je aan om het ebook van Glenn te bekijken.

Hij is een gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer en heeft reeds duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu zijn baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *