Opdrukken voor strakke buikspieren? Tips + Video

Het is niet bij iedereen bekend, maar opdrukken (push-ups) is een perfecte oefening om een mooie strakke buik te krijgen.

Met een push-up train je veel spieren in je lichaam, o.a. de borstspieren, de triceps, heupen, benen, schouders, maar dus ook (vooral) de buikspieren. Vooral de rechte buikspier wordt goed getraind.

Daarnaast zorgt opdrukken ook voor een verbeterde conditie, verstrekte spierkracht, betere coördinatie en sterkere polsen.

Een hele gemakkelijk oefening dus die iedereen overal kan doen. Een universiteit uit Amerika heeft ooit onderzoek gedaan dat een gezonde man 27 push-ups moet kunnen doen en een gezond vrouw 17 push-ups.

Maar dit aantal haalt tegenwoordig bijna niemand meer. Maar niet getreurd als het niet lukt, het onderzoek zegt ook dat 1 push-up per dag al een perfect oefening is, en je zal vanzelf sterker worden en vaker kunnen opdrukken.

Belangrijk bij opdrukken is om een volledige beweging te maken, je neus of je borst moeten tot op de grond komen en daarna moet je jezelf volledig omhoog drukken. Is dit te zwaar begin dan met je knieën op de grond.

Dus naast de crunches en sit-ups is de push-up een perfecte oefening die je gemakkelijk thuis kan doen die zal helpen bij het krijgen van een mooie platte buik!

Video

Onderstaand een video van hoe je moet opdrukken. Het lijkt makkelijk, maar je moet goed opletten hoe je de armen neerzet, en dat je de rug netjes recht houdt:

4 Reacties op "Opdrukken voor strakke buikspieren? Tips + Video"

  1. Wangsabesari-Jamin Florence zegt:

    Inderdaad, door push-up oefeningen te doen worden d spieren ontwikkeld..

  2. nick leckrey zegt:

    Ik heb na 30 dagen een sixpack gekregen (tussendoorooknog5situps) maar het werkt echt!.

  3. reymanda zegt:

    kan je door bijv alleen maar opdrukken een sixpack krijgen?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *