RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Wandelen en afvallen, werkt het?

Wandelen en afvallen, werkt het?

Afvallen leidt vaak tot veel frustraties en teleurstelling. Bijna iedereen doet in zijn of haar leven wel eens een poging om kilo’s kwijt te raken. We willen allemaal slank zijn en het liefst zo snel mogelijk.

Met al het lekkers om ons heen is het moeilijk om gezond en niet te veel eten. Je begint met een handje chips en al snel heb je een lege zak voor je liggen. Of je probeert te genieten van één koekje en binnen no time heb je al vier koekjes naar binnen gewerkt.

Het is enorm moeilijk om al die verleidingen te weerstaan. Ook bewegen wij tegenwoordig veel te weinig. Het is tijd om het anders te doen. Wandelen is een goede manier om meer beweging te krijgen. Wandelen en afvallen, het kan. Je leest hier waarom.

Dat betekent niet jezelf afbeulen in de sportschool en ook niet dat je alleen nog maar rauwe groentes kunt eten of honger zal leiden. Nee, afvallen kan eigenlijk heel simpel zijn.

Het gaat erom dat jij slimme aanpassingen maakt in jouw voedingspatroon en levensstijl. Meer bewegen hoort daar ook bij. Wandelen is een hele goede en makkelijke manier van bewegen. In dit artikel gaan we hier daarom verder op in.

Flink de pas erin

We wandelen allemaal. Iedere dag. De een wat meer dan de ander, maar wandelen is niet iets wat je nooit doet. Echt fanatiek kun je het niet noemen, maar wanneer je op de juiste manier wandelt, kun je zeker wat gewicht kwijt raken!

Om af te vallen, moet je echt in beweging komen. Zonder je dagelijkse portie beweging zal het afvallen een stuk moeilijker zijn of uiteindelijk zelfs helemaal niet lukken. Een zwaar trainingsschema in je dagelijks leven toepassen, is vaak niet haalbaar. Waar haal je de tijd vandaan? Om toch regelmatig in beweging te zijn, kun je er ook voor kiezen om te gaan wandelen.

Bij wandelen zie ik je al denken, dat het nogal een saaie bezigheid is of iets voor oudere mensen. Toch kan een flinke wandelpartij heel wat calorieën verbranden, en het hoeft ook helemaal niet saai te zijn. Een wandeling van een half uur betekent toch al snel zo’n 150 tot 200 verbrande calorieën.

Dus wanneer je er echt flink de pas in zet, kun je zelfs 250 calorieën per half uur verbranden! Ik zeg: kom maar op met dat uurtje wandelen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Wandelen en afvallen

Wandelen is een uitstekende manier om gewicht kwijt te raken. Het is niet alleen erg eenvoudig, maar ook laagdrempelig. Zware gewichten of intensieve herhalingen zijn niet nodig, waardoor wandelen ook erg geschikt is voor mensen met weinig conditie of voor zwaarlijvige mensen. De kans op blessures is ook een stuk kleiner.

Het grote voordeel van wandelen is dat je er niet zo moe van wordt. Je houdt immers een tempo aan dat jij goed vol kunt houden. Normaal gesproken begin je fanatiek aan een zwaar sportschema. Maar na verloop van tijd merk je dat de motivatie afzwakt en dat je minder fanatiek wordt. Je kunt immers niet altijd op volle toeren blijven gaan.

Met wandelen werkt het anders. Het is geen immense work-out waarvan je puffend en hijgend op de bank ploft en niks meer kunt. Wandelen kost je minder moeite, maar dat betekent niet dat wandelen niets uithaalt. Het kan zeer effectief zijn bij het afvallen!

Wandelen is eenvoudig op te bouwen. Wanneer je nog een beginneling bent met sporten, kun je het beste rustig beginnen. Het is dan geen goed idee om meteen uren achtereen te wandelen. Wanneer je merkt dat het goed gaat, ga je steeds langer wandelen. Zo kun je het eenvoudig opbouwen. Afslanken gaat hierdoor misschien wat langzamer dan wanneer je dagelijks intensief zou trainen in de sportschool, maar uiteindelijk bereik je wel hetzelfde resultaat.

Het kan zelfs zo zijn dat wandelen een stuk effectiever is dan bijvoorbeeld hardlopen. Het kost je immers minder moeite om het trainingsschema te volgen. Je houdt dus langer vol, waardoor het een dagelijkse routine kan worden. Dagelijks of doordeweeks wandelen is dan beter als 2 keer of 3 keer per week hardlopen.

Nog meer voordelen

Wandelen is niet alleen laagdrempelig, maar ook gratis. In plaats van een duur sportabonnement, kun je kosteloos wandelen. En het is niet tijdsgebonden, jij kiest wanneer jij een wandeling maakt.

Zomer en winter, lente en herfst. Het hele jaar door kun je genieten van een mooie wandeling. Je hebt ook geen dure sportoutfit nodig, eigenlijk heb je alleen goede (wandel)schoenen nodig. Op die manier verklein je de kans op blessures en zorg je dat je gewrichten minder belast worden.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een goede looptechniek hebt. Wandel dus rechtop, trek je schouders naar achteren en je borst naar voren. Houd je rug recht en je hoofd rechtop. En probeer ook geen grote lange passen te maken, maar juist meerdere kleine passen.

Iedere dag een wandeling

Wandelen is makkelijk in te bouwen in je dagelijks leven. Je kunt op ieder moment van de dag wandelen, of het nu dag of nacht is. Het is het beste om minstens vier keer in de week een eindje te wandelen, maar het liefst natuurlijk iedere dag!

Probeer eerst te beginnen met een half uur wandelen. Wanneer je daar aan gewend bent, kies dan voor een uur wandelen. Waar de een liever gaat wandelen na het eten of vlak voor het slapen gaan, zal een ander eerder geneigd zijn te wandelen in de ochtend.

Het is trouwens ook handig om bij te houden hoeveel stappen je zet. Tegenwoordig zijn er speciale horloges met deze functie, maar je kunt ook kiezen uit verschillende apps voor je smartphone. Probeer zoveel mogelijk een vlot tempo aan te houden. Hoe sneller je gaat, hoe meer calorieën je verbrandt.

Maak een wandeling (nog) leuker

Om wandelen extra leuk te maken, kun je ervoor kiezen om naar muziek te luisteren tijdens de wandeling. Zeker wanneer je op het tempo van de beat loopt, is wandelen makkelijk vol te houden. Wandelen in een mooie omgeving, waar genoeg te zien is, werkt ook heel positief en ontspannend. Je kunt telkens andere routes kiezen om het leuk te houden.

Je kunt ook samen met een vriend of vriendin gaan wandelen. Er zijn altijd wel mensen in je omgeving die ook van een wandeling houden. Je kunt dan ook prima tijdens het wandelen gezellig kletsen. Maar wanneer je liever in stilte loopt, kan een wandeling heerlijk zijn om rustig te worden en nieuwe energie te verzamelen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *