website statistics

Shaked afvallen: Hoe Je Slanker Wordt door Shakes

Voor veel mensen is afvallen een hele opgave. Is dat ook voor jou het geval? Dan heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van ‘shaked afvallen’.

Shaked afvallen is het verliezen van lichaamsgewicht door shakes te drinken. Vaak worden daarmee afslankshakes bedoeld.

Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf shakes te maken. Dat bespaart geld én je hebt helemaal zelf in de hand welke ingrediënten jouw shakes bevatten!

Afvallen door middel van het drinken van shakes is effectief en lekker! Lees verder om erachter te komen hoe je dit aanpakt.

Kies je voor shaked afvallen, dan vervang je in de praktijk elke dag (minimaal) één maaltijd door een shake. Wij raden het overigens niet aan om stelselmatig meerdere maaltijden per dag te vervangen door shakes, omdat je dan essentiële voedingsstoffen gaat missen.

Het vervangen van een maaltijd door een shake, heeft als voordeel dat je koolhydraten, waaruit veel maaltijden grotendeels bestaan, vervangt door eiwitten in shakes. Koolhydraten zijn de zogenaamde dikmakers. Eiwitten daarentegen, bevorderen de vetverbranding.

Hoe werkt het?

Alle diëtisten en voedselexperts zijn het er wel over eens: shaked afvallen werkt! Hoe komt dat?

Shakes bestaan hoofdzakelijk uit eiwitten. En eiwitten bevorderen de vetverbranding, in tegenstelling tot koolhydraten. In producten zoals brood, pasta en rijst zitten erg veel koolhydraten. Deze worden door het lichaam omgezet in suikers, fructose en glucose. Glucose zorgt voor een blokkade van de vetverbranding.

Hoeveel je ook sport: als je lichaam een overschot aan koolhydraten binnenkrijgt, dan wordt afvallen heel erg lastig.De meeste reguliere maaltijden bevatten veel koolhydraten en veel minder eiwitten. Juist daarom helpt het vervangen van een maaltijd door een shake bij het afvallen. Je schrapt immers een bron van koolhydraten uit je eetpatroon, en vervangt die door een bom van eiwitten. In plaats van het blokkeren van vetverbranding, stimuleer je dat dus juist! Hierin schuilt de kracht van shaked afvallen.

Er is nu een andere reden waarom shaked afvallen echt werkt. Een shake bevat immers minder calorieën dan een volledige maaltijd. Minder calorieën betekent automatisch minder kilo’s! Zo wordt afvallen een stuk gemakkelijker. Door geregeld te sporten, kun je eenvoudig meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Vervang het ontbijt door een shake

Welke maaltijd vervang je nu door een shake? Wat werkt het beste?

Wij raden aan om het ontbijt te vervangen door een gezonde shake op basis van eiwitten. Veel mensen ontbijten namelijk voornamelijk met brood. Als je wilt afvallen, dan kun je beter starten met een flinke portie eiwitten. Je lichaam wordt dan gedurende de dag die komen gaat, gestimuleerd om vet te verbranden.

Het is ook mogelijk om afwisselend verschillende maaltijden te vervangen. Dat is aan te raden wanneer je het doel hebt om op gewicht te blijven of wanneer je een klein beetje wilt afvallen. Het voordeel hiervan is dat je een zo compleet mogelijk voedingspatroon behoudt.

De ene dag vervang je dus het ontbijt door een shake, en op andere dagen vervang je de lunch respectievelijk het diner. Zo blijft je menu afwisselend en raak je de shakes niet beu!

Voordelen van shakes

Afvallen met behulp van shakes heeft verschillende voordelen. Zo bevatten shakes minder calorieën dan volledige maaltijden, waardoor je simpelweg minder energie binnenkrijgt. Dat is voordelig als je snel wilt afvallen.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je te weinig energie binnenkrijgt. Shakes zijn wel degelijk voedzaam, mits je de juiste ingrediënten gebruikt. Een ander groot voordeel van shakes is dat ze door veel mensen lekker worden gevonden. Logisch, want je hebt zelf een flinke vinger in de pap als het op de ingrediënten aankomt.

Voeg fruitsoorten toe die je lekker vindt, en je shake wordt al snel een lekkere maaltijd! Het bereiden van je eigen shakes is bovendien erg eenvoudig. Je mixt simpelweg enkele fruitsoorten met zuivel, bijvoorbeeld in de blender. Binnen een paar minuten ben je klaar!

Nadelen van shakes

Helaas hebben shakes ook nadelen. Shakes kunnen bijvoorbeeld behoorlijk prijzig zijn, zeker wanneer je kiest voor de zogenaamde afslankshakes. Je kunt er echter ook voor kiezen – en dat raden we ten zeerste aan – om zelf je eigen shakes te maken. Dan blijven de kosten ook beperkt.

Een ander nadeel van shaked afvallen, is dat het vaak slechts een tijdelijke oplossing is. Tenzij je shakes in je standaard voedingspatroon op wilt nemen, natuurlijk! Doe je dat echter niet, dan verval je na verloop van tijd weer in je oude eetpatroon. Grote kans dat je dan ook weer in lichaamsgewicht gaat toenemen.

Wil je structureel op gewicht blijven? Neem shakes dan op in je dagritme, of sleutel tegelijkertijd aan je voedingsgewoonten.

Gebruik afslankshakes als opstapje

Het werd eerder al vermeld: afvallen met behulp van shakes heeft vaak slechts een tijdelijk effect. Het is dan ook niet aan te raden om te kiezen voor een dieet op basis van shakes, als je structureel wilt afvallen.

Je kunt er wél voor kiezen om shakes standaard in je voedingspatroon op te nemen. Zorg er dan wel voor dat je een volwaardig voedingspatroon behoudt, en dat je geen essentiële voedingsstoffen gaat missen. Je gezondheid staat immers voorop!

Wil je flink wat kilo’s kwijtraken, dan kunnen afslankshakes een hele goede eerste aanzet vormen. Ze hebben namelijk wel een direct effect. Door te starten met afslankshakes, verlies je al snel de nodige kilo’s. En dat motiveert!

Zorg er wel voor dat je niet al je hoop op afslankshakes alleen vestigt, want dan kom je van een koude kermis thuis. Zodra je weer in je oude eetpatroon vervalt, vliegen de kilo’s er weer aan. Het welbekende jojo-effect dus.

Terwijl je een start maakt door middel van afslankshakes, is het dan ook belangrijk om verder te sleutelen aan je levensstijl en voedingspatroon. Afvallen heeft natuurlijk met voeding te maken, dus probeer ervoor te zorgen dat je dagelijkse voeding in orde is.

Daarnaast speelt beweging vanzelfsprekend een rol. Afslanken met shakes is goed als eerste opstapje, maar het is dus wel belangrijk om daarnaast de nodige veranderingen door te voeren.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *